Casa > Notícies > Contingut

Escot ofertes nou cop a quarta esmena

Jun 22, 2016

Dilluns, el Tribunal Suprem va dictaminar que evidència descobert durant una parada de policia il·legal encara es pot utilitzar en els tribunals — amb l'advertència que els agents van realitzat la cerca després de conèixer que el sospitós havia una ordre de detenció pendent. En una decisió 5-3, els jutges trobat que aquests cerques no violen la quarta esmena.

El cas, Utah v. Strieff, es referia a Edward Strieff, que el desembre de 2006 va ser aturat per un oficial encerclant el una sospita ubicació traficant de drogues al sud de Salt Lake. Jardins per la parada més tard van ser governat insuficient ja que no es basa en sospita raonable. Durant la parada, l'oficial corria una comprovació i descoberta Strieff tenia una ordre de detenció pendent per una infracció de trànsit menor i dur a terme una recerca — trobant una bosseta plena de les metamfetamines i un tub que considerava parafernàlia. Un tribunal de districte va fallar més tard que encara que la policia no tenia dret a aturar el Strieff, l'evidència era admissible. Ara s'ha acordat la cort més alta a la terra.

Justícia Sonia Sotomayor va escriure una mordaç dissidència respecte a la decisió, dient que el cas "diu tothom, blanc i negre, culpable i innocent... que el seu cos està sotmès a la invasió mentre tribunals Disculpeu la violació dels seus drets."

Sotomayor també va destacar que algunes són més propenses a ser afectades per la decisió que altres.

"No és cap secret que persones de color són desproporcionats víctimes d'aquest tipus d'escrutini,", va escriure.

Dissidència Sotomayor citat l'informe de Departament de justícia en les arrels de Ferguson disturbis i llibres el nou Jim Crow de Michelle Alexander, entre el món dels Ta-Nehisi Coates i jo i 1963 clàssic el proper temps de James Baldwin al foc.

Activistes pels drets civils també estaven horroritzats la decisió.

"Ens sentim decebuts amb sentència avui," John Mejia, director legal de la Utah American Civil Liberties Union, va dir local KUTV. "Policia realment necessita un motiu per aturar-lo. La base és sempre serà que tenen dret a ser lliure d'interferències de govern sense consentiment llevat que el govern pot articular una raó de per què estan fent que."