Casa > Notícies > Contingut

L'esforç dels EUA contra l'opi a l'Afganistan és fracàs Total

Apr 16, 2016

John F. Sopko, Inspector General especial del Pentàgon per a la reconstrucció de l'Afganistan, va donar una valoració preocupant de la situació del país la setmana passada 15 anys després de la caiguda dels Taliban. La corrupció és endèmica i seguretat pràcticament inexistent. Més de 700 escoles han estat tancades en els últims mesos a causa de la insurrecció en curs. I malgrat almenys 7 mil millones dòlars en contra-estupefaents despesa, producció d'opi colpeixi 3.300 tones el 2015 — exactament al mateix nivell era l'any 2000 quan EUA va envair.

"Quinze anys en una obra inacabada de finançament i la lluita, hem fet de preguntar, 'Què va passar?'" Sopko va dir en una adreça de la setmana passada a la Universitat de Harvard, CNN reportar.

El desastre s'està tornant cada vegada més ineludible. En una casa de sentir en la reconstrucció de l'Afganistan despesa el mes passat, rep. Thomas Massie (R -KY) personal Pentàgon premut sobre quin tipus d'indicadors fan servir per mesurar l'èxit en els seus esforços contra-estupefaents.

"La guerra sobre drogues a l'Afganistan", concloïa Massie en comentaris recollits per raó, "en la mesura que hi ha una guerra sobre drogues, ha estat un error."

La realitat ombrívol també va ser reconegut pel comandant superior sortint a l'Afganistan, General John Campbell, en testimoni davant el Comitè de serveis armats del Senat al febrer.

"L'Afganistan és a un punt d'inflexió" i 2016 podria ser "millor i possiblement pitjor que 2015", va dir. Però com CNN va assenyalar, el seu missatge era un de romandre el curs: "ara més que mai, els Estats Units ha vacil a l'Afganistan."

Malgrat la suposada EUA "retirada", només és esclatà la guerra. Les tropes dels EUA segueixen sent implicats en la lluita — i l'opi és clarament un goad del conflicte. Els Taliban ara han guanyat cinc dels 14 districtes de la província de Helmand ferotge lluita continua, el New York Times va informar el mes passat. Mentre que el compte no ho va esmentar, Helmand és el cor de l'opi de l'Afganistan — pel control de aquest territori i les plantacions de rosella lucratius és estratègica per portar la guerra a tot el país.

I com si el Pentàgon ja no té les mans plenes amb els talibans, una insurgència ISIS creixent planteja una segona amenaça.

Al gener, el Departament d'estat anomenat la franquícia d'ISIS a un "estranger organització terrorista," donant la autorització oficial militar d'EUA a l'Afganistan es després el grup d "ISIS-Khorasan" o ISIS-K, CNN va informar.

En la última indignació, EUA brunzit vagues assassinats almenys 17 persones a la província de l'est de l'Afganistan Paktika la setmana passada. El Pentàgon va afirmar tots els assassinats eren milicians, però els funcionaris locals va dir que eren civils, incloent-hi un vell tribal, informat Ràdio Europa lliure.

Irònicament, experts en militars anticipar una treva imminent en la lluita, però només temps suficient per a la collita de l'opi.

Segons Military.com, exèrcit Brig. gen. Wilson A. Shoffner, el principal portaveu operació ferm suport de l'OTAN, va explicar durant un pentàgon briefing mes passat: "dins de la província de Sud a Nord com el temps ho permeti, i esperem veure el mateix tipus de patró aquest any. I així ens anticipem que punxa en l'activitat [pels talibans] continuarà fins que sobre l'última part de març i llavors hauria d'haver una pausa com la collita posa en marxa."